IZVEDBA OPERE “ERO S ONOGA SVIJETA” OSVOJILA SRCA PUBLIKE

Najpoznatija hrvatska opera “Ero s onoga svijeta” oduševila je i ove godine publiku na prekrasnoj pozornici Česme. Ovaj komični glazbeno-scenski spektakl u tri čina, s libretom autora Milana Begovića i glazbom skladatelja Jakova Gotovca, još jednom je potvrdio svoj status klasika teatra na otvorenom.
Protagonisti opere briljirali su na sceni, osvajajući srca gledatelja svojim talentom i interpretacijom uloga. Stjepan Franetović maestralno je utjelovio lukavog seljaka Miću, poznatog kao Ero, dok je Mate Akrap briljirao kao gazda Marko. Margareta Matišić, u ulozi Markove žene Dome, i sopranistica Antonija Teskera, kao Markova kći iz prvog braka Đula, impresionirale su svojim glasovima i izvedbama. Bariton Marko Lasić je sjajno tumačio ulogu mlinara Sime, dok je Tea Požgaj donijela poseban šarm kao čobanče. Svi oni, uz Zbor i Orkestar HNK Split te plesače KUD-a Jedinstvo, stvorili su jedinstveni ansambl koji je očarao publiku.
Sa 480 sjedala na montažnim tribinama, svjedočili smo ogromnom interesu publike za ovaj događaj. Kako bismo omogućili što većem broju ljubitelja opere da uživaju u spektaklu, postavili smo i videozid kako bi oni koji nisu uspjeli nabaviti kartu mogli pratiti predstavu i biti dijelom ove prekrasne atmosfere.
Posebno se zahvaljujemo Splitsko-dalmatinskoj županiji kao glavnom pokrovitelju, te Turističkoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskoj turističkoj zajednici, kao i Gradu Vrlici te svim sponzorima bez kojih ovaj događaj ne bi bio moguć. Njihova podrška omogućila je da Vrlička Česma ostane ne samo prekrasna pozornica za operu već i simbol vrhunske kulturne produkcije.
Posebne zahvale idu našim sponzorima: ZLATNI SPONZOR Farmachem d.o.o., SREBRENI SPONZORI: Prosciutto Pannonico d.o.o., Naturalis d.o.o. (Cetina), OTP banka d.o.o., Real grupa d.o.o., Hon-ing d.o.o. i Monting d.o.o., te BRONČANI SPONZOR: Daily d.o.o. i OSTALI SPONZORI: Benussi d.o.o. i Alfa atest d.o.o.
Direktorica Dijana Maras izražava iskrenu zahvalnost svima koji su na bilo koji način pridonijeli uspjehu ove izvedbe. Vatrogascima iz DVD Vrlika, djelatnicima Eko Vrlike, Crvenom križu i djelatnicima grada Vrlike, kao i svim volonterima, bez vaše podrške ova večer ne bi bila tako nezaboravna.
Oduševljeni velikim interesom i ljubavlju koju Vrlika pruža kulturi, veselimo se već idućoj suboti, kada će se održati Festival ojkavice- večer pjesme, kola i narodnih običaja. Pozivamo vas da nam se pridružite u još jednom nezaboravnom kulturnom događaju!
Za dodatne informacije i fotografije posjetite našu službenu web stranicu ili se obratite putem e-maila ili telefona na www.visitvrlika.com I 021/827 -460
Hvala vam što ste bili dio ovog izvanrednog događaja!
Skip to content