GROBARI U SLUNJU

GROBARI U SLUNJU

Čuvari Kristova groba Vrlike sudjelovali na  III. po redu Smotra povijesnih postrojbi RH u gradu Slunju (5 sudionika). Smotra je okupila 17 postrojbi iz različitih dijelova RH, i jednu postrojbu iz  Bosne i Hercegovine (Jajce).

Program je započeo u parku, gdje su Povijesne postrojbe podnijele prijavak gradonačelnici Grada Slunja Mirjani Puškarić (HDZ)

Gradonačelnica se kratko obratila i zahvalila svim sudionicima  na promicanju kulture i povijesti hrvatskog naroda.

Nakon postrojavanja, 18 povijesnih postrojbi prošetalo je gradom, a na mostu Svetog Ivana Nepomuka u Rastokama ih je dočekala profesorica povijesti Teodora Vlašić, koja je okupljenima ispričala nešto više o povijesti slunjskog kraja.

Postrojbe su se zatim uputile prema Napoleonovom magazinu, do Starog Grada Slovina, gdje ih je dočekao KUD “Korana” Slunj i izveo dvije pjesme o gradu Slunju. Na mostu iznad rijeke Slunjčice, podno Starog Grada Slovina, predsjednik UHBDR Slunja, Cetingrada i Rakovice Tomislav Magdić i gradonačelnica Mirjana Puškarić podijelili su zahvalnice svim pristiglim postrojbama.

Domaćin i organizator ovog događanja bila je Slunjska krajiška pješačka pukovnija.

Na kraju  svih događaja Čuvare Kristova Groba ugostio je na svom imanju i destileriji gospodin Josip Magdić, čija je snaha Naše gore list (Gverić)

Sudionici ČKGV :

  • Ivan Totić – arambaša
  • Baturina Željko
  • Božo Režić
  • Mate Turudić
  • Tomislav Varnica
Skip to content