GRADONAČELNIK U POSJETI ĐAKOVU

Na poziv gradonačelnika Đakova Marina Mandarića gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić je povodom otvaranja 55. Đakovačkih vezova posjetio Đakovo u kojem danas živi oko 3500 stanovnika s područja Grada Vrlike, a od prošle godine potpisali smo i međusobnu povelju o prijateljstvu.
U petak, 2.srpnja, su ispred katedrale, scenskom slikom “Moja duša bećarska…” scenarista Mirka Ćurića i redatelja Darka Milasa, svečano otvoreni 55. Đakovački vezovi.
Svečanost su otvorili izaslanica predsjednika Vlade i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, generalni konzul Mađarske u Hrvatskoj Janos Fuzik i gradonačelnik Đakova Marin Mandarić.
Generalni konzul izrazio je čast što je upravo Mađarska zemlja partner ovakvoj jednoj manifestaciji, a ministrica Tramišak Vezove je nazvala najvećim festivalom tradicije u Hrvatskoj.
Zadovoljstvo održavanjem ovogodišnjih Vezova izrazio je i gradonačelnik Mandarić koji je pozdravio okupljeno mnoštvo među kojima smo mogli vidjeti župana Ivana Anušića, Vladimira Šeksa, nadbiskupa Đuru Hranića, gradonačelnika Grada Vrlike Juru Plazonića sa suradnicima te ostale uvažene goste.
Skip to content