FESTIVAL “KAZALIŠTE U SRCU” GOSTUJE U VRLICI, SINJU I TRILJU

U organizaciji udruge ‘Vrata otvorenih mogućnosti’, u tijeku je 3. Festival ‘Kazalište u srcu’ na kojemu nastupaju korisnici Ustanova i Centara koje skrbe o djeci i odraslima s invaliditetom, djeci i osobama s poteškoćama u razvoju i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Među njima su i štićenici Centra za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ iz Vrlike.
Prema riječima predsjednika udruge ‘Vrata otvorenih mogućnosti’ i producenta Festivala Filipa Glavine, program je izniman po tome što u svojim temeljima sadrži koncept po kojemu umjetnost može i treba aktivno sudjelovati u rehabilitaciji ove osjetljive populacije. Konačni cilj projekta je njihova integracija i inkluzija u društvo.
‘Mi imamo jedan autorski projekt koji smo započeli prije tri godine, gdje radimo određene edukacije u domovima i ustanovama, i zapravo ta djeca i odrasli s posebnim potrebama su kruna cijele ove priče. Oni već 9 mjeseci naporno rade na svim tim projektima. Isto tako i njihovi odgajatelji koji rade zajedno s njima, pripremaju te predstave, da bi mogli na tom Festivalu pokazati što su oni sve radili cijelu godinu.’
Glavina dodaje kako će se u okviru programa Festivala kazališne predstave narednih dana održati u Vrlici, Sinju i Trilju.
‘Predstava je sutra u 11 sati u Vrlici, u njihovoj gradskoj sali. Igra se predstava Loptica skočica koju će izvesti štićenici Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez. U srijedu, 25. svibnja u 11 sati ista predstava bit će izvedena u kino dvorani u Sinju. Potom će 30. svibnja u gradskom kinu u Trilju, s početkom u 12 sati biti izvedena predstava Tri praščića, koju će izvesti štićenici Centra Juraj Bonaći Split’, istaknuo je Filip Glavina te pozvao sve ljude dobre volje da im se pridruže.

 

Izvor: Ferata

Skip to content