ERO S ONOGA SVIJETA ODUŠEVIO PUBLIKU

Najpoznatija hrvatska opera uspješno se izvela i ove godine i to čak dva puta na vrličkoj Česmi.
29. srpnja je bila generalna proba otvorena za gledatelje i glavna izvedba 30. srpnja.
Kako već i znamo no ponoviti ćemo opet komični libreto napisao je naš Vrličanin Milan Begović, a glazbu je skladao Jakov Gotovac. Naša Česma je bila i ostaje najljepša pozornica na otvorenom za scensko izvođenje opere.
Protagonisti opere bili su tenor Miljenko Đuran u ulozi lukavog seljaka Miće, odnosno Ere, gazda Marko bio je Mate Akrap, mezzosopranistica Terezija Kusanović Markova je žena Doma, a Markova kći iz prvog braka Đula je sopranistica Antonija Teskera. Bariton Marko Lasić tumačio je ulogu mlinara Sime, čobanče je Tea Požgaj. Oni, uz Zbor i Orkestar HNK Split, te plesače KUD-a Jedinstvo upotpunjavaju brojni ansambl ove predstave.
HRT je pratio izvedbu ove godine te je bio izravni radijski prijenos, a snimka će biti puštena na HRT-u u narednom periodu o čemu ćemo naknadno izvijestiti javnost čim bude poznati termin emitiranja.
Na montažnim tribinama bilo je dostupno 480 mjesta i naravno da je sve bilo popunjeno, te smo omogućili 2 videozida za glavnu večer i 1 videozid za generalnu probu kako bi svi oni koji nisu mogli na vrijeme kupiti kartu ipak gledati i biti dijelom prekrasne atmosfere.
Uz Turističku zajednicu grada Vrlike koja je glavni organizator od srca zahvaljujemo našim donatorima koji su niže navedeni, a bez kojih ne bi bila održana ova prekrasna večer.
Splitsko-dalmatinska županija- generalni pokrovitelj
Grad Vrlika
 
ZLATNI SPONZOR: FARMACHEM d.o.o.
SREBRENI SPONZORI:
PROSCIUTTO PANNONICO d.o.o.
NATURALIS d.o.o.
MEDITERAN SECURITY d.o.o.
ROMIĆ PROMET d.o.o.
REAL GRUPA d.o.o.
 
BRONČANI SPONZORI:
Odvjetničko društvo BABIĆ&ČIBARIĆ
OTP banka
DAILY d.o.o.
KARL DIETZ KIJEVO d.o.o.
 
OSTALI SPONZORI:
Benussi d.o.o.
M4 Markioli grupa d.o.o.
Cian d.o.o.
Municipal d.o.o.
 
Uglavnom vikend je protekao izvrsno, vrijeme nas je poslužilo i veselimo se daljnjim događajima koje organizira HVIDRA Vrlika, a to je polufinale u nogometnom turniru u četvrtak 4.8. te finale 6.8., a nakon ove nogometne poslastice će nas zabavljati Mladen Grdović sa svojim bendom.
Skip to content