DANI ŠLJIVE PROZOR RAMA 2018

U Prozor-Rami jučer je počela tradicionalna manifestacija „Dani šljive 2018.“ Prozor-Rama, odnosno 13. Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane i turizma.
Sajam su u 11 sati svečano otvorili Jure Plazonić, gradonačelnik Vrlike, koja je ove godine partner sajma, i načelnik općine dr. Jozo Ivančević.
Turistička zajednica Grada Vrlike se pobrinila da se predstave na našem štandu delicije iz našeg kraja (sir iz mišine, vino, pršut, med itd.) dok je Kulturno umjetnička udruga “Milan Begović” bila zadužena za kulturni program.
Na Sajmu će se predstaviti oko 50-tak izlagača, a među njima i najznačajniji domaći gospodarstvenici iz područja agrara i grana koje imaju veze s poljoprivredom i preradom. Za vrijeme održavanja Sajma održati će se i stručna predavanja.
Kao i prethodnih godina, na sajmu će biti organizirano ocjenjivanje voćnih rakija i likera, te različitih vrsta sira, a sukladno najnovijim trendovima uz ocjenu stručne komisije, za najbolje dodijelit će se posebne nagrade i plakete kao i za najbolje projekte iz područja poljoprivrede i turizma koji su najviše doprinijeli razvoju i promociji općine Prozor-Rama u ovoj godini.
 
Skip to content