DAN ŠKOLE

DAN ŠKOLE

Proslava je započela svečanom priredbom i himnom Lijepa naša domovino. Naši su nas učenici razveselili prigodnim pjesmama, plesom i recitacijama. Za kraj su otplesali Vrličko kolo i podijelili zahvalnice donatorima koji su podržali našu kampanju “Rastimo zajedno” za uređenje vanjske učionice i školskog vrta. Program se nastavio zabavnim dijelom uz tombolu i sportske igre na našoj prekrasnoj Česmi u hladovini stabala.

Na ovaj dan smo svečano otvorili vanjsku učionicu u školskom vrtu. Michael Feer koji nam je pomogao u crowdfnding kampanji prikupiti potrebna sredstva, imao je čast prerezati vrpcu kod  otvaranja vanjske učionice. Svečanost su uveličali svojom nazočnošću gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić i njegov suradnik Nikola Uzun, roditelji te drugi dragi gosti.

U sklopu projekta BioMozaik Krš i More, Osnovna škola Milana Begovića, Vrlika je sudjelovala u kampanji za prikupljanje novčanih sredstava za uređenje školskog vrta i opremanje vanjske učionice. Kroz Crowdfunding kampanju škole prikupljeno je 2.627 eura. Tim novcem te novcem iz projekta i donacija opremljena je vanjska učionica i oplemenjen školski vrt novim biljkama. Vrijednost opreme i radova je oko 10.000 eura.

Odrađeni su građevinski radovi, kupljena je drvena sjenica i park klupe sa stolovima te je uobličen početni izgled vanjske učionice. Učenici i učitelji su zasadili nove biljke koje će u budućnosti krasiti školski vrt.

Skip to content