ČITAJMO SLIKAJUĆI, SLIKAJMO ČITAJUĆI

U Centru za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ u Vrlici održana je radionica ‘Čitajmo slikajući, slikajmo čitajući’ namijenjena osobama s invaliditetom.
Radionicu su osmislile, modelirale i vodile likovna edukatorica, organizatorica i asistentica u radnim procesima Dona Tomić i suradnica u odgojno obrazovnom procesu Nataša Jukić, koja radi s djecom iz spektra autizma već dugi niz godina i autorica je 7 knjiga.
Radionica ‘Čitajmo slikajući, slikajmo čitajući’ temelji se na terapeutskim pričama i bazirana je na osnaživanju pojedinaca, jačanju samopouzdanja te razvoju samospoznajnog aspekta. Na radionici je sudjelovalo 7 korisnika Centra za rehabilitaciju ‘Fra Ane Sekelez’. Ova radionica provedena je s ciljem poticanja kreativnih i izražajnih sposobnosti i razvijanja vizualno-oblikovnih spoznaja osoba s invaliditetom kroz likovno stvaralaštvo.

Radionica je provedena u sklopu projekta ‘Za dobre vibre – čitaj libre’, UP.02.1.1.15.0046, čija je provedba sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt provodi Gradska knjižnica Marka Marulića Split u partnerstvu sa Splitsko-dalmatinskom županijom.

Skip to content