BESPLATNO TESTIRANJE NA HEPATITIS

BESPLATNO TESTIRANJE NA HEPATITIS

Obavijest građanima Vrlike,

dana 27. svibnja 2014. godine, u vremenu od 10:30 do 13:30 sati u prostorijama Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u Vrlici provesti će se informiranje te anonimno i besplatno testiranje na hepatitis, u organizaciji organizacije Hepatos iz Splita, a u suradnji sa Nastavnim Zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Hrvatska je ratom pogođena država u kojoj se do 1993. godine krv za transfuziju nije testirala na hepatitis C pa svi koji su do te godine primili transfuziju krvi ili imali kirurške zahvate mogu biti zaraženi. Također, zaražena igla je najčešći prijenosnik virusa, posebno kod ovisnika, ali i kod tetoviranja, piercinga pa čak i u stomatološkim ordinacijama, ako se ne provodi potrebna sterilizacija igle nakon svake upotrebe.
Testovi koje provodimo vrlo su jednostavni, a rezultati se doznaju odmah i ne objavljuju se javno.
Pozivamo sve da dođu bez straha i ustručavanja i da obave testiranje.
Sve informacije vezane uz ovaj projekt i akcije testiranja možete dobiti na besplatnom info-telefonu Udruge „Hepatos“ 0800 400 405.

Akcija se provodi  u sklopu projekta „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga “, koji je financiran iz pretpristupnih sredstava Europske Unije u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2: IPA Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013.

Izvor slike: hepatitiscmx.com

Skip to content