ASFALTIRANJE CESTE KOLJANE – DABAR

Nakon sastanka s načelnicima i gradonačelnicima Cetinske krajine, župan Boban je u ponedjeljak, s Petrom Škorićom, ravnateljom ŽUC-a, predstavio dosadašnje i buduće aktivnosti ŽUC-a Split sa ključnim ulaganjima u ceste na području Cetinske krajine.
Najznačajniji realizirani projekt je rekonstrukcija županijske ceste Dicmo – Bisko u duljini oko 6 kilometra u koji je uloženo oko 24 milijuna kuna. Zatim rekonstruirana je cesta Grab – Gaz u koju je uloženo oko 8 milijuna kuna. Na području Sinja rekonstruirane su dvije opasne krivine na lokalnoj cesti Sinj – Otok, kao i sanacija opasnog Virinog mosta, a u samom Otoku rekonstruirano je semoforizirano raskrižja kod škole.
Na području Dicma rekonstruirana je cesta za Prisoje, kao i dionice županijske ceste Sičane – Neorić. Pored cesta izvršena je sanacija starog kamenog Belečkog mosta preko rijeke Cetine na području grada Vrlike.
U tijeku je izgradnja nogostupa kroz Otok u duljini oko 4 kilometra, ukupne vrijednosti oko 5 milijuna kuna, koju će ŽUC Split sufinancirati s 2 milijuna kuna. U Hrvacama se priprema izgradnja novog nogostupa blizu mosta Panj, kod rijeke Cetine, kojega je ŽUC sanirao prije 10-tak godina i koji je od najljepših kamenih mostova u Republici Hrvatskoj. U drugom dijelu godine planira se asfaltiranje dijela Koljane-Dabar uz sjevernu stranu Peručkog jezera, kao i izgradnja ceste preko Zelova.
Skip to content