9. SVJETSKO PRVENSTVO U PEČENJU UŠTIPAKA

U subotu, 15. srpnja 2023., na Trgu dr. Tuđmana na fontani održati će se 9. svjetsko prvenstvo u pečenju vrličkih uštipaka. Ovaj iznimno popularan događaj u gastronomskom svijetu privući će brojne stručnjake, zaljubljenike u kulinarske vještine i sve ljubitelje ukusnih uštipaka.
Organizator poziva sve zainteresirane ekipe da se prijave do srijede, 12.7., na brojeve telefona 021/827 460, 091 583 86 11 ili osobno u uredu Turističke zajednice Vrlika, smještenom na adresi Put Česme 4. U ekipi mogu sudjelovati dvije osobe, a nagrade za najbolje pekače su iznimno primamljive. Osvajač ili osvajačica prvog mjesta bit će nagrađeni s 100€ i peharom, drugoplasirani će dobiti 70€, dok će trećeplasirani osvojiti 50€.
Ovo je prilika za sve majstore pečenja uštipaka da pokažu svoje vještine i kreativnost pred stručnim ocjenjivačkim žirijem. Tijesto za pečenje, od kojeg će se uzorci predati na ocjenu žirija, mora biti miješano na licu mjesta, što jamči svježinu i autentičnost svakog uštipka.
Program 9. svjetskog prvenstva u pečenju vrličkih uštipaka započinje u 19 sati i bit će ispunjen uzbuđenjem i okusima. Nakon natjecanja, svi posjetitelji moći će uživati u plesnom stand-up nastupu koji će se održati od 21 sat.
Turistička zajednica Vrlika s ponosom poziva sve da se pridruže ovoj predivnoj gastromanifestaciji koja slavi tradiciju, kulturu i vrhunsku gastronomiju. Očekuje se vrhunski uštipci, zabava i nezaboravno druženje.
Za dodatne informacije i medijske upite, molimo kontaktirajte Turističku zajednicu Vrlika na broj telefona 021/827 460 ili putem e-mailom na info@visitvrlika.hr.
Skip to content