7. PH U BICIKLIZMU ZA OSOBE S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

Dana 11. i 12. svibnja 2016. godine u Vrlici održalo se 7. Prvenstvo Hrvatske u biciklizmu za osobe sa intelektualnim teškoćama u organizaciji Centra za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ Vrlika.
Natjecanje se odvijalo prema kombiniranim pravilima Svjetske specijalne olimpijade i organizatora. Na programu su bile četiri utrk, dvije klasifikacijske i dvije finalne. Discipline su bile iste za muškarce i žene, cestovna utrka: 1500 m i vremensko natjecanje 200 m.
U natjecanju je sudjelovalo 11 Centara i Udruga to:
1.Centar za rehabilitaciju Komarevo iz Siska,
2. Centar za odgoj i obrazovanje ‘Šubićevac’ iz Šibenika
3. Dnevni centar za rehabilitaciju i radne aktivnosti Egida iz Zagreba,
4. Centar za odgoj i obrazovanje ‘Prekrižje’ iz Zagreba,
5. Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda iz Budinščine
6. Udruga ‘Zvono’ iz Splita,
7. Športsko društvo specijalni sportovi ‘Luč’ iz Zaprešića,
8. Dom za djecu i mladež ‘Tuškanac’ iz Zagreba
9. Sportska udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama Veliko srce iz Koprivnice
10. Centar za odgoj i obrazovanje ‘Juraj Bonači’ iz Splita i
11. Centar za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ Vrlika.
Ukupan broj natjecatelja je 37, a voditelja 11.
Osim sportskog dijela bilo je i mnogo zabave i druženja kroz dva dana. Nakon kvalifikacijskog dijela u dvorani Centra za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ Vrlika prikazana je predstava ‘Loptica skočica’ koju su pripremili korisnici i stručni radnici Centra u suradnji sa Ratkom i Olgom Glavina i njihovim suradnicima. Predstava je premijerno prikazana sudionicima natjecanja, a uskoro će kroz 3. Festival kazališta u srcu biti prikazana i vrtićima i nižim razredima na području Cetinske krajine te u Splitu, Solinu i Šibeniku na Međunarodnom festivalu djeteta. Drugoga dana, na kraju finalnog natjecanja gosti i domaćini su se družili na zajedničkom ručku.
Ovo je iznimno značajan događaj kako za sve sudionike natjecanja tako i za Centar za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ u Vrlici. Osim jačanja sportskih i rehabilitacijskih aktivnosti iznimno važno je druženje i suradnja među Centrima i udrugama koje pružaju socijalne usluge osobama sa invaliditetom kao i integracija osoba sa invaliditetom u zajednici kroz sport. Cilj ovakvih natjecanja je promicanje sportskog duha druženja i širenje prijateljstva među natjecateljima i svim sudionicima natjecanja.  

Rezultate natjecanja možete pogledati u privitku.

 

Izvor: Ferata

 

Skip to content