3. NACIONALNI SUSRET HRVATSKIH KATOLIČKIH OBITELJI

U sklopu 3. Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, organiziran je humanitarni koncert pod nazivom “Obitelji za najmanje” za pomoć pri kupnji uređaja – endoloskopski stup za operacijske zahvate u novorođenčadi i djece za potrebe Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Split. Zahvaljujući gospođi Mladenki Gruici i gospodinu Pavi Gruici, koji su očarani ljepotom vrličke nošnje i kola a naročito predivnom djecom iz Vrlike, te koji su istu i predložili da budu dio ovog humanitarnog programa, Udruga je dobila službeni poziv za sudjelovanje.
U petak 14.9.2018. godine, održan je humanitarni koncert na Rivi. Nastupili su: Dražen Zečić, Mate Bulić, Domenica i Kedžo, Giuliano, Mia Dimšić, Dalmatino, Meri Cetinić i KUU Milan Begović, Marko Perković Thompson, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Pero Panjković, klapa Pasika, klapa Šufit i Papa bend.
Dječja folklorna skupina KUU Milan Begović nastupila je uz pjesmu “Zemlja dide mog” koju je otpjevala Meri Cetinić. Izravan prijenos koncerta mogao se pogledati na HRT3.
Sam dolazak djece u nošnji i šetnja ulicama do Rive odzvanjalo je oduševljenjem prisutnih, a sama djeca imala su priliku upoznati se i slikati s izvođačima, što će, kažu, pamtiti do kraja života.
Nastup djece, šetnju i grupne fotografije popratio je fotograf gospodin Andrija Vrcan.
Skip to content