150 MILIJUNA KUNA CETINSKOM KRAJU

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Marko Pavić jučer su u Muzeju Sinjske Alke uručili Odluke o izradi Intervencijskog plana gradonačelnicima i načelnicima s područja Cetinske krajine.
Riječ je o Odlukama vrijednim 150 milijuna kuna čija će realizacija početi sljedeće godine. Kroz Intervencijski plan trebao bi se ojačati razvojni potencijal ovih područja i sustavno djelovati kroz mjere i politike koje bi omogućile gospodarski oporavak kroz rast i razvoj investicija te smanjenju negativnog demografskog trenda. Intervencijski plan će obuhvatiti područje gradova Sinja,Trilja i Vrlike te općina Dicmo, Hrvace i Otok.
Svečanost je otvorila gradonačelnica Sinja Kristina Križanac koja je istaknula intenzivnu suradnja Vlade i lokalnih zajednica kao preduvjet za budućnost prožetu dobrim rezultatima.
Ministar Pavić naglasio je kako je Odlukom dodijeljeno 150 milijuna kuna te istaknuo kako će gradonačelnici i načelnici ‘odlučivati’ kako će se novac trošiti.
‘Očekujemo da ćete kvalitetno iznjedriti te projekte. Posebno mi je drago što je ovdje i župan jer je i Županija iznimno važan faktor. Do kraja godine moramo iznjedriti projekte, jer od početka iduće godine krećemo u njihovu provedbu,’ rekao je ministar Pavić.
Premijer Andrej Plenković je rekao kako su intervencijski planovi svojevrsni dodatni način pokrivanja potreba za financiranjem u pojedinim krajevima Hrvatske.
‘To su najčešće krajevi kojima je potrebna dodatna podrška i zato ovih 150 milijuna kuna je uvod u jedan novi veliki sedmogodišnji projekt koji će se zvati Dalmatinska zagora, Lika, Gorski kotar i Banovina kako bi pokrili sve krajeve Hrvatske koji su bili devastirani tijekom Domovinskog rata zbog agresije i te posljedice su i danas tu. Sve su to krajevi gdje imamo otvoreno pitanje demografske revitalizacije i ovdje želimo omogućiti rast gospodarstva, poduzetništva i ulaganja kojim ćemo otvoriti nova radna mjesta. Na taj način ćemo sve ove krajeve dići na višu razinu i poboljšati kvalitetu života’, istaknuo je Plenković.
Uručivanju Odluka prisustvovali su Blaženko Boban i Luka Brčić iz Splitsko-dalmatinske Županije.
Skip to content