10. SVJETSKO PRVENSTVO U PEČENJU UŠTIPAKA

10. SVJETSKO PRVENSTVO U PEČENJU UŠTIPAKA

U subotu, 20. srpnja 2024., na Trgu dr. Tuđmana na fontani održati će se 10. svjetsko prvenstvo u pečenju vrličkih uštipaka. Ovaj iznimno popularan događaj u gastronomskom svijetu privući će brojne stručnjake, zaljubljenike u kulinarske vještine i sve ljubitelje ukusnih uštipaka.

Organizator poziva sve zainteresirane ekipe da se prijave do utorka, 16.7., na brojeve telefona 021/827 460, 091 583 86 11 ili osobno u uredu Turističke zajednice Vrlika, na adresi Put Česme 4. U ekipi mogu sudjelovati dvije osobe, a nagrade za najbolje pekače su iznimno primamljive.  Osvajač  ili osvajačica prvog mjesta bit će nagrađeni s 100€ i peharom, drugoplasirani će dobiti 70€, dok će trećeplasirani osvojiti 50€.

Ovo je prilika za sve majstore pečenja uštipaka da pokažu svoje vještine i kreativnost pred stručnim ocjenjivačkim žirijem. Tijesto za pečenje, od kojeg će se uzorci predati na ocjenu žirija, mora biti miješano na licu mjesta, što jamči svježinu i autentičnost svakog uštipka.

Program 10. svjetskog prvenstva u pečenju vrličkih uštipaka započinje u 19 sati s tim da natjecatelji trebaju doći ranije zauzeti svoja mjesta i pripremiti se za početak natjecanja. Nakon natjecanja, svi posjetitelji moći će uživati u stand-up komediji čiji nastup će se održati u 21 sat.

Turistička zajednica Vrlika s ponosom poziva sve da se pridruže ovoj predivnoj gastromanifestaciji. Očekuju se vrhunski uštipci, zabava i nezaboravno druženje. Za dodatne informacije i medijske upite, molimo kontaktirajte Turističku zajednicu Vrlika na broj telefona 021/827 460 ili putem e-mailom na info@visitvrlika.hr

Skip to content