log in

RSS

Vijesti

JURE PLAZONIĆ DOBIO PAPIN BLAGOSLOV

Dana 01. svibnja 2021. godine na blagdan Sv. Josipa Radnika, zaštitnika mjesta Ježević, na kraju sv. mise u Ježeviću župnik fra Mladen Prolić dao je gradonačelniku Juri Plazoniću papin blagoslov kao znak zahvale.
Papin blagoslov izdan je u Rimu na blagdan Sv. Benedikta, zaštitnika Europe 11. srpnja 2020. godine na traženje fra Ivana Režića, a na prijedlog župnika fra Mladena Prolića.
Župnik je predložio gradonačelnika Juru Plazonića za papin blagoslov budući se angažirao i ishodio sredstva za uređenje okoliša crkve Sv. Josipa Radnika u Ježeviću. Projekt uređenja započeo je još za vrijeme prethodnog župnika fra Jakova Dževrnja Vire, a sami radovi su izvedeni 2019. godine.
Izvedeni radovi na uređenju okoliša crkve Sv. Josipa Radnika - Ježević obuhvatili su izgradnju potpornih betonskih zidova oko okoliša crkve, uređenje površine unutar okoliša crkve, postavljanje ograde oko okoliša crkve, postavljenje rasvjete oko crkve, postavljanje klupa u dvorište crkve, obnavljanje fasade na zvoniku i postavljanje kapije na ulazu u dvorište crkve.
Gradonačelnik Jure Plazonić je s velikom zahvalnošću primio papin blagoslov te se prigodnim govorom zahvalio župniku na svemu.
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 197 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

OBJAVA LISTA I KANDIDATA ZA IZBORE

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Vrlike dana 30. travnja 2021. godine utvrdilo je i prihvatilo pravovaljane kandidacijske liste za izbor članova Gradskog vijeća Grada Vrlike te zbirnu listu pravovaljanih kandidacijskih lista za izbor članova Gradskog vijeća Grada Vrlike, a koje liste se objavljuju u privitku.
Gradsko izborno povjerenstvo Grada Vrlike dana 30. travnja 2021. godine utvrdilo je i prihvatilo pravovaljane kandidature za izbor gradonačelnika Grada Vrlike te zbirnu listu pravovaljanih kandidatura za izbor gradonačelnika Grada Vrlike, a koje liste se objavljuju u privitku.
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 522 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

TVORNICA ČOKOLADE U VRLICI!

Od rujna ove godine iz Vrlike će krenuti isporuke prve čokolade koju će u tamošnjoj radnoj zoni Kosore proizvoditi tvrtka "Belgian Gourmet" u belgijskom vlasništvu. Članovi uprave te tvrtke Marc Henri C. Pauwels i Adrian Filip M. Hoogmartens potpisali su tri ugovora s Jurom Plazonićem, gradonačelnikom Vrlike, kojima se osiguravaju prostorni preduvjeti za buduću proizvodnju čokoladnih slastica u vrličkom kraju.
Prvim ugovorom s našim belgijskim partnerima njihovoj smo tvrtki dali u najam četiri od ukupno šest inkubatorskih prostora u novoizgrađenoj zgradi Poslovnog centra ukupne površine 920 metara kvadratnih. Drugim ugovorom dali smo im u najam ured u istoj zgradi. Trećim ugovorom tvrtki "Belgian Gourmet" prodali smo 27.000 metara kvadratnih neizgrađenog komunalno opremljenog građevinskog zemljišta u našoj radnoj zoni na kojemu će Belgijanci izgraditi novu tvornicu čokolade – kazao nam je gradonačelnik Plazonić.
Belgijski čelnici tvrtke "Belgian Gourmet" zajamčili su Vrličanima da će već idućih dana, čim stupe u posjed unajmljenih prostora, krenuti s konkretnim poslovima. Radit će prostorne preinake, sukladno tehnološkom postupku proizvodnje, a paralelno s tim dopremat će i montirati već nabavljeno postrojenje. Naša tvrtka u Belgiji ima veliku tradiciju u proizvodnji različitih čokolada. Osim u Belgiji, imamo proizvodnju i u drugim zemljama. Posljednju tvornicu izgradili smo prije nekoliko godina u Vijetnamu.
Startali smo s oko 40 zaposlenih, a danas u toj tvornici radi oko 400 radnika. S takvim planovima razvoja došli smo i u Vrliku – kazali su Marc Henri C. Pauwels i Adrian Filip M. Hoogmartens.
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 564 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

POTREBA PROCJENE UTJECAJA NA OKOLIŠ - KAMP TABELA

Upravni odjel za zaštitu okoliša, komunalne poslove, infrastrukturu i investicije Splitsko dalmatinske županije obavještava javnost da se mogu očitovati po pitanju zahtjeva za ocjenu o potrebi procjene utjecaja zahvata na okoliš za zahvat "Izgradnja kampa Tabele u Vrlici".
Elaborat preuzmite iz kategorije DOKUMENTI na:
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 193 puta
 • Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 22 Travanj 2021 06:33
Pretplati se na ovaj RSS feed