×

Greška

[OSYouTube] Alledia framework not found
log in


Utorak, 31 Svi 2022

RADIONICA - KAKO POKRENUTI OPG

Ovaj tjedan u Sinju i Vrlici radionice ruralnog razvoja: “Obveze kod pokretanja OPG-a, neriješena imovinska pitanja te priprema za nadolazeće programsko razdoblje i natječaje iz PRR-a RH 2023-2027"
Lokalna akcijska grupa “Cetinska krajina” u sklopu projekta Dinara back to LIFE organizira radionice na temu ruralnog razvoja s ciljem informiranja o pokretanju OPG-a, imovinsko-pravnim odnosima i povećanju interesa lokalnog stanovništva za prijave na natječaje iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2023-2027.
Radionice su namijenjene OPG-ima i ostalim fizičkim i pravnim osobama koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Svrha ovih dviju radionica je svim zainteresiranima pružiti informacije o procedurama i obvezama kod pokretanja OPG-a, rješavanja imovinskih pitanja, uvjetima i načinu korištenja potpora putem natječaja Programa ruralnog razvoja RH uključujući informacije o iznosu potpore, intenzitetu potpore, prihvatljivosti prijavitelja i troškova te samom postupku prijave.
Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže
31. svibnja 2022. (utorak) u Vrlici
- Dom kulture, na adresi Ul. bana Petra Berislavića 8, s početkom u 18:00 sati,
01. lipnja 2022. (srijeda) u Sinju
- zgrada Palacine, na adresi Ul. Andrije Kačića Miošića 5, s početkom u 18:00 sati.
Predavačica: Ana Barać, Poduzetnički centar Sinj
  • Objavljeno u Vijesti

PROSLAVA SVETE TROJICE 11. LIPNJA

Prošle godine je u Vrlici nakon više desetljeća služena grkokatolička liturgija, a na mjestu nekadašnje crkve Svete Trojice izgrađena je istoimena kapelica. Ove godine grkokatolici će ponovno svečano proslaviti blagdan župe Svetog Trojstva u subotu 11. lipnja u Vrlici. Molitva za pokojne župljane (panihida) održat će se u 10:00 ispred kapelice. Nakon toga će se u 10:30 sati u crkvi Gospe Rožarice služiti Sveta Liturgija, a u 11:30 predviđen je koncert klape ''Drniš''. Slavlje će predvoditi otac Jan Jakubov, koji je od 21. rujna 2021. imenovan župnikom grkokatoličke župe Svete Trojice Vrlika. Otac Jan živi u Kričkama, a također je upravitelj pastoralnog centra u Zadru.
Pozivamo sve da se priključe proslavi, jer je ovo jedinstvena prilika za upoznavanje s liturgijskim bogatstvom Katoličke crkve.
  • Objavljeno u Vijesti
Pretplati se na ovaj RSS feed