×

Greška

[OSYouTube] Alledia framework not found
log in


Petak, 22 Srpanj 2022

VEČER PISME, KOLA I NARODNIH OBIČAJA

Tamo gdje izvire jedan od brojnih pritoka rijeke Cetine, mjestu okupljanja i druženja Vrličana, na vrličkoj Česmi koja je inspirirala i Milana Begovića da napiše libreto za najpopularniju hrvatsku operu ‘Ero s onoga svijeta’, ove subote održat će se kulturno-glazbena manifestacija ‘Večer pisme, kola i narodnih običaja.
Nakon svečanog mimohoda ulicama Vrlike, na velikoj pozornici izmjenjivat će se kulturno-umjetničke udruge prezentirajući etno običaje svoga kraja. Gostujući u programu Hit radija Matej Milković, predsjednik KUU Milan Begović istaknuo je važnost održavanja ovakvih manifestacija:
 
‘Ova etno večer dio je naše manifestacije Vrličko ljeto 2022. Nakon svjetskog prvenstva u spremanju Vrličkih uštipaka slijedi ova manifestacija. Drago nam je da će naši gosti iz Bosne I Hercegovine, Like, Vrgorca, Zadra, Kaštela, zajedno s nama domaćinima predstaviti običaje, tradiciju i povijest hrvatske etno-baštine i kulture. Nakon kuluturno umjetničkih društava zabavna večer je uz TOTEM bend. Tu je naravno i gastronomska ponuda. Naši vrlički lovci i članovi HPD Zolj pripremaju divljač i ostale delicije’, istaknuo je Milković, pozivajući ne samo Vrličane nego i sve ljude dobre volje da dođu u Vrliku na Česmu na ovu kulturno umjetničku večer, kao i tjedan dana poslije kada će se u dva dana, petak 29. i subota, 30. srpnja uprizoriti čuvena opera Ero s onoga svijeta.
Organizator priredbe je KUU Milan Begović’ uz potporu Grada Vrlike i vrličke Turističke zajednice.
  • Objavljeno u Kultura

AUTOBUSNE LINIJE U VRLICI

Ljetni raspored autobusnih linija za vrijeme školskih praznika:
 
PROMET SINJ
Radni dan:
VRLIKA-SINJ 6:45 (dolazak u Sinj oko 7:30)
SINJ-VRLIKA 12:00 (dolazak u Vrliku oko 12:45)
Vikendom ne prometuje!
 
LITRE TOURS
Radni dan:
VRLIKA-SINJ 5:50 (dolazak u Sinj oko 6:30)
14:10 (dolazak u Sinj oko 14:45)
SINJ-VRLIKA 13:00 (dolazak u Vrliku oko 13:45)
Vikendom ne prometuje!
 
ČAZMATRANS
Radni dan:
VRLIKA-KNIN 6:30 (dolazak u Knin oko 7:10)
KNIN-VRLIKA 14:00 (dolazak u Vrliku oko 14:40)
Vikendom ne prometuje!
  • Objavljeno u Vijesti
Pretplati se na ovaj RSS feed