×

Greška

[OSYouTube] Alledia framework not found
log in


Četvrtak, 31 Ožujak 2022

POZIV ZA ISKAZ INTERESA ZA STAMBENO ZBRINJAVANJE

Grad Vrlika prikuplja podatke o zainteresiranosti za stambeno zbrinjavanje kroz Program društveno poticane izgradnje (POS). Budući je s Liste prvenstva bilo odustanaka istu će biti potrebno ažurirati te utvrditi konačan broj osoba koje bi stambeno zbrinjavanje htjele riješiti kroz Program. Mole se zainteresirane osobe da se jave u zgradu Gradske uprave na tel. 021/827-023 ili osobnim dolaskom do 15. travnja 2022. godine. Ovaj poziv služi kao orijentacijski, a svrha mu je dostava podataka Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama u Zagrebu radi daljnjih dogovora između Grada Vrlike i Agencije.

POSTIGNUT DOGOVOR ZA SNIMANJE OPERE

Jučer, 30. ožujka, u Zagrebu je održan sastanak gradonačelnika Grada Vrlike Jure Plazonića, intendata splitskog HNK Srećka Šestana i ravnateljice programa HRT-a Marije Nemčić. Tema sastanka je bio prijenos Opere „Ero s onoga svijeta“ uživo s vrličke Česme.
Postignut je dogovor, te će prijenos uživo biti 30. srpnja,u uobičajenom terminu održavanja opere, od 21:00 do 00:00 sati.
  • Objavljeno u Vijesti

ŽUPANIJSKE MJERE ZA POLJOPRIVREDNIKE

Župan Blaženko Boban i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Anđelko Katavić predstavili su danas u zgradi Splitsko-dalmatinske županije prvi ovogodišnji paket mjera potpore poljoprivredi, vrijedan 3 milijuna kuna. Javni poziv za prvi paket, kojega sačinjava ukupno sedam mjera, objavljen je u dnevnom tisku i na službenim stranicama Splitsko-dalmatinske županije.
„Svjedoci smo da je u krizna vremena poljoprivreda iznimno bitan segment svake države. Upravo smo zbog toga pokrenuli širok i obiman program potpore poljoprivredi, koji se odnosi na ukupno tri paketa mjera“, istaknuo je župan Blaženko Boban.
Pozivi su raspisani za potporu razvoju konkurentne poljoprivredne proizvodnje, sufinanciranje nabave sadnog materijala, uređenje postojećih zapuštenih poljskih puteva, potporu radu poljoprivrednih udruga, potporu izgradnji jednostavnih akumulacija, primjenu stajskog gnojiva i provedbu nitratne direktive te okrupnjavanje poljoprivrednog posjeda i uređenje zemljišta.
Ove mjere, koje provodi županija, ne preklapaju se s mjerama nadležnog ministarstva ili Europske unije. „Sve naše mjere su i priprema poljoprivrednih proizvođača i poljoprivrednika za prijavu na fondove Europske unije. Sve su naše mjere dobro došle, a naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva smo pripremili za njih. Mi imamo kontinuirani rast proizvođača i nadam se da će oni dostići razine koje su daleko veće nego sada“, izjavio je pročelnik Anđelko Katavić.
Do kraja godine objavit će se pozivi za još dva paketa mjera, pa je ukupan ovogodišnji iznos kojega će Splitsko-dalmatinska županija kroz ove mjere izdvojiti za poljoprivrednike oko 7 milijuna kuna.
  • Objavljeno u Vijesti

ČITAJMO SLIKAJUĆI, SLIKAJMO ČITAJUĆI

U Centru za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ u Vrlici održana je radionica ‘Čitajmo slikajući, slikajmo čitajući’ namijenjena osobama s invaliditetom.
Radionicu su osmislile, modelirale i vodile likovna edukatorica, organizatorica i asistentica u radnim procesima Dona Tomić i suradnica u odgojno obrazovnom procesu Nataša Jukić, koja radi s djecom iz spektra autizma već dugi niz godina i autorica je 7 knjiga.
Radionica ‘Čitajmo slikajući, slikajmo čitajući’ temelji se na terapeutskim pričama i bazirana je na osnaživanju pojedinaca, jačanju samopouzdanja te razvoju samospoznajnog aspekta. Na radionici je sudjelovalo 7 korisnika Centra za rehabilitaciju ‘Fra Ane Sekelez’. Ova radionica provedena je s ciljem poticanja kreativnih i izražajnih sposobnosti i razvijanja vizualno-oblikovnih spoznaja osoba s invaliditetom kroz likovno stvaralaštvo.

Radionica je provedena u sklopu projekta ‘Za dobre vibre – čitaj libre’, UP.02.1.1.15.0046, čija je provedba sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt provodi Gradska knjižnica Marka Marulića Split u partnerstvu sa Splitsko-dalmatinskom županijom.
  • Objavljeno u Vijesti
Pretplati se na ovaj RSS feed