×

Greška

[OSYouTube] Alledia framework not found
log in


Utorak, 29 Lipanj 2021

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZAINTERESIRANIM KANDIDATIMA ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA POSAO POPISIVAČA I KONTROLORA U DRUGOJ FAZI PROVEDBE POPISA STANOVNIŠTVA

Druga faza provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, u kojoj će sudjelovati popisivači i kontrolori, provest će se na području Republike Hrvatske od 27. rujna do 17. listopada 2021.
Zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnim stranicama Popisa (www.popis2021.hr) popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, odgovarajući na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja. Rok za podnošenje prijava jest od 23. lipnja do 15. srpnja 2021.
Javni poziv se nalazi u privitku.
  • Objavljeno u Vijesti

NA DINARI OBILJEŽENA OBLJETNICA POGIBIJE PRIPADNIKA 7 GBR. "PUME"

Na Velikoj Duvjakuši, na 1709 metara visokom vrhu Dinare u subotu, 26. lipnja održana je obljetnica pogibije 31 i nestanka 1 pripadnika slavne 7. gardijske brigade ‘Puma’ kojoj je uz predstavnike obitelji i prijatelje stradalih te hrvatske branitelje i uzvanike prisustvovao i državni tajnik ministarstva obrane Zdravko Jakop, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora,Vlade RU i MORH-a. U Domovinskom ratu brigadni general Jakop bio je načelnik topništva 7. gardijske brigade.
Na komemoraciji su nazočili i umirovljeni general Rahim Ademi, župan Šibensko kninske županije Marko Jelić,zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec,izaslanik Splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić, čelnici i predsjednici vijeća Vrlike, Kijeva, Knina i Sinja – Jure Plazonić i Anita Blažević, Martin Ercegovac i Stipe Maloča,Mario Čačić i Dragan Miličević, i Miro Bulj. Svečanosti su nazočili i predstavnici braniteljskih Udruga s područja cetinskog kraja, HGSS-a, planinarske udruge ‘Dinaridi’, pripadnici 2. Mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo pružilo je potporu helikopterskim prijevozom sudionika na Dinaru.
Za sve poginule hrvatske branitelje Domovinskog rata služena je sveta misa.
Komemoracija u spomen na pripadnike 7. gardijske brigade održana je kod spomenika otkrivenog 2012. godine, koji se sastoji od 32 kamene kocke sa srušene crkve sv. Mihovila u Kijevu u kojima su uklesana imena poginulih i pripadnika 7. gardijske brigade.
  • Objavljeno u Vijesti
Pretplati se na ovaj RSS feed