log in


Srijeda, 28 Travanj 2021

TRI UGOVORA GRADU VRLICI

U dvorani Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak jučer je podijelila ugovore iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima, Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju i Programa razvoja otoka. Riječ je o 59 ugovora, a 8 ih se odnosi na projekte s područja Cetinske krajine koji su dobili ukupno 2 milijuna kuna.

‘Kroz ove ugovore rješavaju se pitanja i društvene i javne komunalne infrastrukture, poduzetničke infrastrukture, ali i turističke infrastrukture. Vjerujem da će svi ovi projekti značajno podići kvalitetu života upravo mještana u ovim naseljima, a i da će se i dalje nastaviti vrijedno raditi na pripremi novih projekata, posebno onih projekata koje će se prijavljivati na nove fondove Europske unije za razdoblje od 2021. – 2027.’, kazala je ministrica Tramišak.
 
Uz ministricu Tramišak svečanosti je nazočio župan Blaženko Boban, koji je preuzeo 3 ugovora za Splitsko-dalmatinsku županiju. Jedan od ugovora je i za uređenje osnovne škole "Milana Begovića" u Vrlici.
‘Ovo su manja financijska sredstva za pripomoć uređenja infrastrukturnih i obrazovnih objekata na području lokalnih zajednica. Splitsko-dalmatinska županija je također aplicirala, dobili smo tri projekta, uglavnom za prosvjetu i opet preusmjeravamo lokalnim zajednicama jer smo osnovači škola. S druge strane, imamo potpisan vrlo važan ugovor za otočne koordinatore’, kazao je župan Boban.

Grad Vrlika dobio je 200 tisuća kuna za modernizaciju Ulice Put Varaždina te 300 tisuća kuna za uređenje Veslačkog centra Garjak.
‘Što se tiče ulice Varoždina važno je napomenuti da smo mi sada dobili 200 tisuća kuna za drugu fazu, ali smo za prvu fazu već dobili 600 tisuća kuna, tako da smo tu zaokružili financijsku konstrukciju i nadam se da ćemo taj projekt privesti kraju. Drugi projekt je osvjetljenje i uređenje našeg Veslačkog kampa na jezeru Peruća kao i gradske plaže. Sredstva koja budu nedostajala osigurat će Grad Vrlika u svom Proračunu’, kazao je gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić.

TVORNICA ČOKOLADE U VRLICI!

Od rujna ove godine iz Vrlike će krenuti isporuke prve čokolade koju će u tamošnjoj radnoj zoni Kosore proizvoditi tvrtka "Belgian Gourmet" u belgijskom vlasništvu. Članovi uprave te tvrtke Marc Henri C. Pauwels i Adrian Filip M. Hoogmartens potpisali su tri ugovora s Jurom Plazonićem, gradonačelnikom Vrlike, kojima se osiguravaju prostorni preduvjeti za buduću proizvodnju čokoladnih slastica u vrličkom kraju.
Prvim ugovorom s našim belgijskim partnerima njihovoj smo tvrtki dali u najam četiri od ukupno šest inkubatorskih prostora u novoizgrađenoj zgradi Poslovnog centra ukupne površine 920 metara kvadratnih. Drugim ugovorom dali smo im u najam ured u istoj zgradi. Trećim ugovorom tvrtki "Belgian Gourmet" prodali smo 27.000 metara kvadratnih neizgrađenog komunalno opremljenog građevinskog zemljišta u našoj radnoj zoni na kojemu će Belgijanci izgraditi novu tvornicu čokolade – kazao nam je gradonačelnik Plazonić.
Belgijski čelnici tvrtke "Belgian Gourmet" zajamčili su Vrličanima da će već idućih dana, čim stupe u posjed unajmljenih prostora, krenuti s konkretnim poslovima. Radit će prostorne preinake, sukladno tehnološkom postupku proizvodnje, a paralelno s tim dopremat će i montirati već nabavljeno postrojenje. Naša tvrtka u Belgiji ima veliku tradiciju u proizvodnji različitih čokolada. Osim u Belgiji, imamo proizvodnju i u drugim zemljama. Posljednju tvornicu izgradili smo prije nekoliko godina u Vijetnamu.
Startali smo s oko 40 zaposlenih, a danas u toj tvornici radi oko 400 radnika. S takvim planovima razvoja došli smo i u Vrliku – kazali su Marc Henri C. Pauwels i Adrian Filip M. Hoogmartens.
  • Objavljeno u Vijesti

KROZ PROJEKT ZAŽELI ODRŽANO 7 RADIONICA

Od 14.04. do 16.04.2021. u sklopu projekta „Zaželi-program zapošljavanja žena sa područja Grada Vrlike“ ,održano je 7 radionica psihološke podrške i poboljšanja rada žena.
Radionice se održavaju zbog posebnosti posla kojim se gerontodomaćice i njegovateljice bave te specifičnih poteškoća i pitanja s kojima se susreću a kako bi se osigurala što bolja psihološka i emocionalna podrška njima i krajnjim korisnicima. Zbog poštivanja mjera fizičkog razmaka koje su još na snazi i smanjenje mogućnosti zaraze, radionice su održane su u grupama. Za svaku radionicu je bio predviđen catering.
Na radionici su se izmjenjivala iskustva u radu njegovateljica/gerontodomaćica s krajnjim korisnicima projekta a poseban fokus stavljen je na rješavanje nekih situacija i problema s kojima se susreću u svom radu. U razgovoru s stručnjacima istaknuto je koliko je rad žena značajan i vitalan resurs obitelji i prijateljima krajnjih korisnika projekta, te da su korisnici iznimno zahvalni na pomoći a njegovateljice/gerontodomaćice su dobile neke preporuke za poboljšanje podrške i usluge u svom radu.
Pretplati se na ovaj RSS feed