×

Greška

[OSYouTube] Alledia framework not found
log in


Ponedjeljak, 25 Travanj 2022

PREDSTAVLJANJE KNJIGE

Predstavljanje knjige „REPRESIJA OZNE I UDBE U CETINSKOJ KRAJINI (1944.-1955.)“ će se održati u Vrlici u Domu kulture u petak, 29. travnja 2022. u 19.00 sati.
Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže.
  • Objavljeno u Kultura

PROSLAVA SV. JURE I OTKRIVANJE SPOMEN OBILJEŽJA

U subotu, 23. travnja, održana je Sveta misa na Maovicama povodom svetkovine sv. Jure. Slavlje je počelo blagoslovom kipa Srca Isusova, procesijom i Svetom misom koju je predvodio fra Mladen Prolić. Nakon Svete mise, uslijedio je blagoslov i otkrivanje spomen obilježja zahvalnosti svim maovičanima čiji su životi utkani u stvaranje slobodne i neovisne Hrvatske.
Svijeće i aranžmane su položili u ime HVIDRA-e Vrlika, najstariji branitelj s Maovica čiji su roditelji žrtve četničkog pokolja na Maovicama 1943., Petar Škalic, predsjednik Božo Giljan i zamjenica Ana Režić, a u ime Grada Vrlike gradonačelnik Jure Plazonić i predsjednica Gradskog vijeća Anita Blažević.
Prisutnima se prigodno obratio gradonačenik ističući „kako svake godine obilježava važne datume i odlazi na mjesta stradavanja nevinih žrtava kao što je Husina jama, u kojoj ima saznanja da su među žrtvama i maovičani, te da bi ovo mjesto trebalo biti mjesto pijeteta i obilježavanja za sve žrtve, pogotovo one koji na ovom mjestu nisu pronašli svoje vječno počivalište“.
  • Objavljeno u Vijesti
Pretplati se na ovaj RSS feed