×

Greška

[OSYouTube] Alledia framework not found
log in


Srijeda, 03 Kolovoz 2022

POKRENUTA ONLINE TRŽNICA

Na Facebooku profilu projekta Dinara back to LIFE pokrenuta je online tržnica s domaćim poljoprivrednim proizvodima s područja Dinare, Troglava i Kamešnice, kao i iz njihovog podnožja. Na ovoj će se digitalnoj tržnici moći pronaći i turističke usluge s dinarskog područja. Svi zainteresirani pozvani su da se jave i besplatno oglase na ovoj grupi - https://www.facebook.com/groups/2995775084049609
Tržnica zasad nudi janjeće meso, kozje i jareće meso, telad, magareće mlijeko, kokošja jaja i sir. Nude se zatim pčelinji proizvodi kao što su med, propolis, pelud, medni sirup i matična mliječ te proizvodi od žitarica kao što su pšenica, kukuruz, pšenično i kukuruzno brašno, ječam, raž te palenta. Usto, na ovoj se grupi može pronaći i ugostiteljske usluge i najam soba.
Pozvani su svi vlasnici OPG-ova s područja Dinare, Troglava i Kamešnice te s podnožja ovih planina koji mogu ponuditi svoje domaće proizvode, kao i turističke djelatnike s dinarskog područja, koji se žele oglašavati na ovoj grupi da se jave izravno u inbox grupe kako bi njihov oglas bio objavljen.
Projekt Dinara back to LIFE bavi se obnovom staništa na Dinari, a kroz podršku poljoprivrednim djelatnicima osigurat će se da restaurirani travnjaci ponovno ne zarastaju.
  • Objavljeno u Vijesti

ERO S ONOGA SVIJETA ODUŠEVIO PUBLIKU

Najpoznatija hrvatska opera uspješno se izvela i ove godine i to čak dva puta na vrličkoj Česmi.
29. srpnja je bila generalna proba otvorena za gledatelje i glavna izvedba 30. srpnja.
Kako već i znamo no ponoviti ćemo opet komični libreto napisao je naš Vrličanin Milan Begović, a glazbu je skladao Jakov Gotovac. Naša Česma je bila i ostaje najljepša pozornica na otvorenom za scensko izvođenje opere.
Protagonisti opere bili su tenor Miljenko Đuran u ulozi lukavog seljaka Miće, odnosno Ere, gazda Marko bio je Mate Akrap, mezzosopranistica Terezija Kusanović Markova je žena Doma, a Markova kći iz prvog braka Đula je sopranistica Antonija Teskera. Bariton Marko Lasić tumačio je ulogu mlinara Sime, čobanče je Tea Požgaj. Oni, uz Zbor i Orkestar HNK Split, te plesače KUD-a Jedinstvo upotpunjavaju brojni ansambl ove predstave.
HRT je pratio izvedbu ove godine te je bio izravni radijski prijenos, a snimka će biti puštena na HRT-u u narednom periodu o čemu ćemo naknadno izvijestiti javnost čim bude poznati termin emitiranja.
Na montažnim tribinama bilo je dostupno 480 mjesta i naravno da je sve bilo popunjeno, te smo omogućili 2 videozida za glavnu večer i 1 videozid za generalnu probu kako bi svi oni koji nisu mogli na vrijeme kupiti kartu ipak gledati i biti dijelom prekrasne atmosfere.
Uz Turističku zajednicu grada Vrlike koja je glavni organizator od srca zahvaljujemo našim donatorima koji su niže navedeni, a bez kojih ne bi bila održana ova prekrasna večer.
Splitsko-dalmatinska županija- generalni pokrovitelj
Grad Vrlika
 
ZLATNI SPONZOR: FARMACHEM d.o.o.
SREBRENI SPONZORI:
PROSCIUTTO PANNONICO d.o.o.
NATURALIS d.o.o.
MEDITERAN SECURITY d.o.o.
ROMIĆ PROMET d.o.o.
REAL GRUPA d.o.o.
 
BRONČANI SPONZORI:
Odvjetničko društvo BABIĆ&ČIBARIĆ
OTP banka
DAILY d.o.o.
KARL DIETZ KIJEVO d.o.o.
 
OSTALI SPONZORI:
Benussi d.o.o.
M4 Markioli grupa d.o.o.
Cian d.o.o.
Municipal d.o.o.
 
Uglavnom vikend je protekao izvrsno, vrijeme nas je poslužilo i veselimo se daljnjim događajima koje organizira HVIDRA Vrlika, a to je polufinale u nogometnom turniru u četvrtak 4.8. te finale 6.8., a nakon ove nogometne poslastice će nas zabavljati Mladen Grdović sa svojim bendom.

JAVNI POZIV ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA

Grad Vrlika objavljuje javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Vrlike za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvitak i ugled Grada Vrlike, a naročito uspjehe u unaprijeđenju gospodarstva, znanosti, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, sporta i tehničke kulture, zaštite okoliša te drugih javnih djelatnosti.
Javna priznanja Grada Vrlike za koja se raspisuje ovaj javni poziv je Nagrada Grada Vrlike (nagrada za životno djelo, osobna nagrada, skupna nagrada).
Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Grada Vrlika mogu podnijeti:
- Gradonačelnik
- Vijećnici Gradskog vijeća
- Udruge sa područja Grada Vrlike
- Fizičke i pravne osobe sa područja Grada Vrlike.
Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja Grada Vrlika, podnose se Odboru za dodjelu javnih priznanja Grada Vrlika osobno ili putem pošte preporučeno do 13. rujna 2022. godine na adresu: Grad Vrlika- Odbor za dodjelu javnih priznanja, Trg fra Filipa Grabovca 6, 21236 Vrlika. Uz prijedlog za dodjelu javnog priznanja predlagatelji su dužni priložiti i obrazloženje tako dokumentirano da Odbor ima dovoljno elemenata za utvrđenje prijedloga kojeg potom dostavlja Gradskom vijeću Grada Vrlike.
Pretplati se na ovaj RSS feed