log in

RSS

Vijesti

DEZINSEKCIJA KOMARACA

Obavještavamo građane o namjeri (ovisno o klimatskim prilikama) izvođenja radova prve adulticidne dezinsekcije komaraca na području grada Vrlike dana 02. srpnja 2020.g. s početkom u 02:00h.
Dezinsekcija će se provesti prizemnom metodom hladnog zamagljivanja (ULV) s preparatom CYMINA ULTRA.
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 133 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

OTKAZAN VRLIKA LAKE FESTIVAL

Dragi ljubitelji prirode,kampiranja i dobrog starog Rock&Rolla imamo dobru i lošu vijest.
Loša vijest je OTKAZAN FESTIVAL!
Kako smo svi upoznati sa situacijom ovakav ishod se i očekivao, kao što i sama poslovica kaže "Bolje spriječiti nego liječiti". Zato su organizatori bili primorani donijeti ovakvu odluku zbog sigurnosti sviju nas te zbog suzbijanja zaraze.
Dobra vijest je da uvijek možete doći u Vrliku kupat se u našem predivnom jezeru i kampirati u prirodi.
Ipak koronavirus neće ugasiti našu želju za festivalom, tako da ćemo biti uporni da festival bude dogodine u isto vrijeme na istom mjestu.
Ova godina očito nikom nije išla u prilog pa tako ni nama...čini se da Korona ipak sluša cajke!
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 245 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Lipanj 2020 13:32

NA DINARI OBILJEŽENA OBLJETNICA POGIBIJE PRIPADNIKA 7 GBR. "PUME"

Na Velikoj Duvjakuši, na 1709 metara visokom vrhu Dinare u subotu, 27. lipnja 2020. održana je obljetnica pogibije i nestanka 31 pripadnika slavne 7. gardijske brigade ‘Puma’ kojoj je uz predstavnike obitelji i prijatelje stradalih te hrvatske branitelje i uzvanike prisustvovao i državni tajnik ministarstva obrane Zdravko Jakop, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora,Vlade RU i MORH-a. U Domovinskom ratu brigadni general Jakop bio je načelnik topništva 7. gardijske brigade.
Na komemoraciji su nazočili i državni tajnik Ministarstva Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Ivan Vukić, Damir Gabrić izaslanik Splitsko-dalmatinske županije, čelnici Vrlike, Kijeva i Knina – Jure Plazonić, Lidija Slavić i Marko Jelić. Svečanosti su nazočili i predstavnici braniteljskih Udruga s područja cetinskog kraja, HGSS-a, planinarske udruge ‘Dinaridi’, pripadnici 2. Mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo pružilo je potporu helikopterskim prijevozom sudionika na Dinaru.
O 7. gardijskoj brigadi, njenom ratnom putu i operacijama na Dinari, od Zime ’94’ do Oluje govorili su umirovljeni i još uvijek aktivni pripadnici Oružanih snaga RH, a za sve poginule hrvatske branitelje Domovinskog rata služena je sveta misa. U svom obraćanju general Zdravko Jakop podsjetio je kako su ratna događanja na Dinari bila ključna za konačnu pobjedu u Domovinskom ratu. Ovom prigodom uz podsjetnik na ratni put ‘Puma’ Jakop je istaknu kako su hrabri Varaždinci na vrletima Dinare ratne dane dijelili s braćom po oružju iz 4. gardijske brigade i sinjske 126. brigade i izvojevali velike pobjede.
Komemoracija u spomen na pripadnike 7. gardijske brigade održana je kod spomenika otkrivenog 2012. godine, koji se sastoji od 32 kamene kocke sa srušene crkve sv. Mihovila u Kijevu u kojima su uklesana imena poginulih i pripadnika 7. gardijske brigade.
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 158 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

NOVI VOZNI RED AUTOBUSA ZA SINJ

Promet Sinj će radnim danom od ponedjeljka 22.6. prometovati u vremenu od 6:45 sati za Sinj s povratkom iz Sinja u 14:00 sati.
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 438 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00
Pretplati se na ovaj RSS feed