×

Greška

[OSYouTube] Alledia framework not found
log in


Ponedjeljak, 02 Kolovoz 2021

VEČER PISME, KOLA I NARODNIH OBIČAJA

„Večer pisme, kola i narodnih običaja“ je folklorna manifestacija koja se u subotu 31.7.2021. održala na glasovitoj vrličkoj Česmi. Organizator ove već tradicionalne smotre je KUU Milan Begović na čelu sa predsjednikom Matejom Milkovićem te voditeljicom Marinom Turudić.
Oko pedesetak članova KUU Milan Begović kako odrasle tako i dječje skupine izvelo je Vrličko nijemo kolo, mušku i žensku ojkavicu a nije izostao ni zvuk dipli.
Uz Vrličane scenu su krasili čuvari kulturne baštine iz Gale - KUD Krenica, Kaštel Gomilice – KUD Srce Zagore, Općine Marine – KUU Andrija Matijaš Pauk te dragi gosti iz Ličkog Osika – HKUD Lika.
Folklorni program zatvorili su najmlađi članovi KUU Milan Begović s kazališnom izvedbom Trećeg čina iz opere „Ero s onog svijeta“.
Ugodno druženje nastavilo se uz prigodni domjenak i tamburaše sve u skladu s epidemiološkim mjerama.
  • Objavljeno u Kultura

ČESTITKA ZA DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

Grad Vrlika upućuje čestitke građanima u povodu obilježavanja 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Oluja.
Ponosni smo na tu pobjedu i zahvalni braniteljima koji su je izborili i osigurali nam slobodu i samostalnost. Hrvatski branitelji istinski su heroji koji su omogućili da se tog 5. kolovoza 1995. s kninske tvrđave zavijori hrvatska zastava. Time je ostvarena mogućnost da gradimo Hrvatsku kao slobodno, demokratsko i gospodarski prosperitetno društvo uvažavajući načela solidarnosti i pravednosti.
Zato, drage Vrličanke i dragi Vrličani, ponosno istaknimo zastave na naše domove, jer slavimo najveći blagdan naše slobode i neovisnosti.
Pretplati se na ovaj RSS feed