×

Greška

[OSYouTube] Alledia framework not found
log in


Utorak, 18 Kolovoz 2020

OBILJEŽEN DAN BRANITELJA GRADA VRLIKE

Jučer je svečano obilježena obljetnica Dana branitelja grada Vrlike. Svečanost je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja na odmorištu državne ceste D1 kod Alegića te se nastavila misom zahvalnicom svim braniteljima u Župnoj crkvi Gospe od Ružarija. Vrlički branitelji ovaj dan obilježavaju u spomen na 17. kolovoza 1990. godine kada su postavljene prve barikade na vrličkom području i kada je, u večernjim satima istoga dana dopremljeno prvo oružje za vrličke branitelje kako bi obranili svoje domove, svoju Vrliku i Domovinu od neprijatelja.
  • Objavljeno u Vijesti

RADNI SASTANAK U SABORU

Gradonačelnik Jure Plazonić sa suradnicima posjetio je Sabor Republike Hrvatske.
Domaćin radnom sastanku bio je potpredsjednik Sabora Ante Sanader a na istom su nazočili član uprave hrvatskih cesta Nikša Konjevoda i direktor sektora održavanja Nenad Čer. Na sastanku se razgovaralo o nastavku provedbe projekta rekonstrukcije dijela ceste D1 kod gradskog groblja u Vrlici u duljini od 700 metara. Kako su otklonjene sve administrativne prepreke te prikupljena sva potrebna dokumentacija, prisutni su se složili da bih isti projekt u narednom periodu trebalo i realizirati. Razgovaralo se i o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju preostalog djela D1 ceste i to od Maljkova do Vrlike.
Nakon sastanka sa predstavnicima Hrvatskih cesta održan je i sastanak sa predsjednikom uprave HEP-a Franom Barbarićem sa kojim je dogovoren nastavak realizacije projekta druge faze izgradnje solarnog parka u Kosorima snage 4 MW. Napomenimo da će prva faza solarnog parka snage 2 MW biti gotova do kraja ove godine.
Pretplati se na ovaj RSS feed