×

Greška

[OSYouTube] Alledia framework not found
log in


Ponedjeljak, 08 Lipanj 2020

JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA

Pozivaju se predstavnici trgovačkih društava, obrta, OPG-a, zadruga, udruga, javnih ustanova te ostalih zainteresiranih skupina i pojedinaca s područja Grada Vrlike na prijavu projektnih ideja i projekata.
Partnerski odbor za provedbu Strategije će temeljem svih projektnih ideja i projekata prikupljenih putem ovog poziva, kreirati bazu projekata, te nakon analize, pripremiti mjere administrativne pomoći te prijedloge poboljšanja kapaciteta za pripremu i provedbu projekata.
Sve projektne ideje se predaju u priloženom Obrascu za prikupljanje projektnih prijedloga za unos u bazu projekata.
Poziv i obrazac u privitku.

OBILJEŽENA 27. OBLJETNICA AKCIJE "VELI VRH"

Na Velom Vrhu na Svilaji danas je, u organizaciji Udruge HVIDR-a grada Vrlike, pod pokroviteljstvom Grada Vrlike i Županije splitsko-dalmatinske, obilježena 27. obljetnica akcije ‘Veli Vrh’ te je odana počast poginulom branitelju Petru Varnici i svim drugim poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata.
Na spomen-obilježju na Velom Vrhu vijenci i svijeće položili su Božo Giljan, predsjednik vrličke HVIDR-e, Jure Plazonić, gradnačelnik Vrlike, dožupan splitsko-dalmatinski Luka Brčić, Nediljko Živaljić iz Županijskih cesta u ime radnih kolega pokojnog Varnice i drugi. Prigodnim riječima evocirana su sjećanja na slavnu akciju. Sudionici obilježavanja kazali su kako će Veli vrh ostati trajno mjesto pohoda na kojemu će se održavati počast Petru Varnici, ali i svim drugim poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata.
Akcija Veli Vrh je, ne računajući Dinaru, najveća pješačka bitka na sinjskoj bojišnici, u kojoj je od velikosrpskog agresora sačuvana dominantna točka na Svilaji – Veli vrh i kojom je osigurano daljnje napredovanje HV-a prema Ždanju, iznad sela Štikova i kontrola cijelog Knina. Dogodila se 8. lipnja 1993. godine, a u njoj je sudjelovalo 16 Vrličana. U akciji je poginuo hrvatski branitelj Petar Varnica, a 11 pripadnika vrličke satnije 126. brigade HV-a je ranjeno.
  • Objavljeno u Vijesti
Pretplati se na ovaj RSS feed