×

Greška

[OSYouTube] Alledia framework not found
log in


Ponedjeljak, 29 Lipanj 2020

OTKAZAN VRLIKA LAKE FESTIVAL

Dragi ljubitelji prirode,kampiranja i dobrog starog Rock&Rolla imamo dobru i lošu vijest.
Loša vijest je OTKAZAN FESTIVAL!
Kako smo svi upoznati sa situacijom ovakav ishod se i očekivao, kao što i sama poslovica kaže "Bolje spriječiti nego liječiti". Zato su organizatori bili primorani donijeti ovakvu odluku zbog sigurnosti sviju nas te zbog suzbijanja zaraze.
Dobra vijest je da uvijek možete doći u Vrliku kupat se u našem predivnom jezeru i kampirati u prirodi.
Ipak koronavirus neće ugasiti našu želju za festivalom, tako da ćemo biti uporni da festival bude dogodine u isto vrijeme na istom mjestu.
Ova godina očito nikom nije išla u prilog pa tako ni nama...čini se da Korona ipak sluša cajke!
  • Objavljeno u Vijesti

OBAVIJEST ZA PRIVATNE IZNAJMLJIVAČE - COVID 19

Svi doktori u mreži javne zdravstvene službe u ugovornom odnosu sa HZZO-om imaju OBAVEZU pružiti potrebnu zdravstvenu zaštitu turistima (domaćima putem HZZO iskaznice i strancima putem EU kartice).
Dakle ovo znači da doktori u vrličkoj ambulanti dr. Rančić i dr. Vučemilović-Vranjić moraju pružiti uslugu turistima ukoliko bude potrebe.
Ovo je zaista iznimna i nepredvidiva situacija tako da i Stožer te nadležno Ministarstvo iz dana u dan izdaju nova priopćenja i preporuke te napominjem da svi iznajmljivači u svako doba mogu kontaktirati Turističku zajednicu grada Vrlike za bilo kakvu informaciju ili nedoumicu.
Turistička zajednica Grada Vrlike
021/827-460

OGLAS O OTVARANJU ZEMLJIŠNE KNJIGE K.O. VRLIKA

Općinski sud u Splitu, Stalna služba u Sinju, objavljuje da je temeljem Odluke Predsjednice suda broj 13 Su-2971/2018-9 s danom 29. lipnja 2020. otvorena osnovana zemljišna knjiga za k.o. Vrlika te se obavještavaju sve zainteresirane osobe da mogu izvršiti uvid u novoosnovanu zemljišnu knjigu za k.o. Vrlika u radno vrijeme Općinskog suda u Splitu, Stalna služba u Sinju kao i putem Internet pretraživača na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske http://www.pravosudje.hr ili https://oss.uredjenazemlja.hr.
S danom 29. lipnja 2020. kao danom otvaranja novoosnovane zemljišne knjige za k.o. Vrlika, otvoren je ispravni postupak glede novoosnovane zemljišne knjige pa se sve osobe koje smatraju da bi trebalo u tu knjigu upisati nešto što nije upisano ili da bi trebalo izmijeniti, nadopuniti ili izbrisati neki upis ili njegov prvenstveni red, pozivaju staviti zemljišnoknjižnom sudu svoje prijave prijedloga za upise odnosno svoje prigovore postojećim upisima ili njihovu prvenstvenom redu u roku za ispravak od 1 mjeseca od dana objave ovog oglasa, zaključno do 29. srpnja 2020.
Prijave i prigovori podnose se pisano Općinskom sudu u Splitu, Stalna služba u Sinju.
Dok ne istekne određeni rok za prijave i prigovore, odnosno do dana 29. srpnja 2020. ne smatra se da su upisi u zemljišnu knjigu istiniti i potpuni, te se nitko ne može pozivati na to da je postupao s povjerenjem u zemljišne knjige.
Rok za prigovore se ne može produžiti niti se može dopustiti povrat u prijašnje stanje. Ako u određenom roku zainteresirana osoba propusti podnijeti prijavu, odnosno prigovor preostaje joj da tužbom za brisanje zahtijeva brisanje nevaljana upisa kojim je povrijeđena u svom pravu.

NA DINARI OBILJEŽENA OBLJETNICA POGIBIJE PRIPADNIKA 7 GBR. "PUME"

Na Velikoj Duvjakuši, na 1709 metara visokom vrhu Dinare u subotu, 27. lipnja 2020. održana je obljetnica pogibije i nestanka 31 pripadnika slavne 7. gardijske brigade ‘Puma’ kojoj je uz predstavnike obitelji i prijatelje stradalih te hrvatske branitelje i uzvanike prisustvovao i državni tajnik ministarstva obrane Zdravko Jakop, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora,Vlade RU i MORH-a. U Domovinskom ratu brigadni general Jakop bio je načelnik topništva 7. gardijske brigade.
Na komemoraciji su nazočili i državni tajnik Ministarstva Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Ivan Vukić, Damir Gabrić izaslanik Splitsko-dalmatinske županije, čelnici Vrlike, Kijeva i Knina – Jure Plazonić, Lidija Slavić i Marko Jelić. Svečanosti su nazočili i predstavnici braniteljskih Udruga s područja cetinskog kraja, HGSS-a, planinarske udruge ‘Dinaridi’, pripadnici 2. Mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo pružilo je potporu helikopterskim prijevozom sudionika na Dinaru.
O 7. gardijskoj brigadi, njenom ratnom putu i operacijama na Dinari, od Zime ’94’ do Oluje govorili su umirovljeni i još uvijek aktivni pripadnici Oružanih snaga RH, a za sve poginule hrvatske branitelje Domovinskog rata služena je sveta misa. U svom obraćanju general Zdravko Jakop podsjetio je kako su ratna događanja na Dinari bila ključna za konačnu pobjedu u Domovinskom ratu. Ovom prigodom uz podsjetnik na ratni put ‘Puma’ Jakop je istaknu kako su hrabri Varaždinci na vrletima Dinare ratne dane dijelili s braćom po oružju iz 4. gardijske brigade i sinjske 126. brigade i izvojevali velike pobjede.
Komemoracija u spomen na pripadnike 7. gardijske brigade održana je kod spomenika otkrivenog 2012. godine, koji se sastoji od 32 kamene kocke sa srušene crkve sv. Mihovila u Kijevu u kojima su uklesana imena poginulih i pripadnika 7. gardijske brigade.
  • Objavljeno u Vijesti
Pretplati se na ovaj RSS feed