log in


Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019

6. SVJETSKO PRVENSTVO U PEČENJU VRLIČKIH UŠTIPAKA

U subotu, 20.07. u 19:00 na Česmi u organizaciji Turističke zajednice Vrlika, održalo se šestu godinu za redom „Svjetsko prvenstvo u pečenju uštipaka“. Pripreme su počele u 18:30 sati,a natjecalo se 9 grupa po 2 člana. Turistička zajednica podijelila je maice natjecateljima te je svaka ekipa dobila po 2 ulaznice za operu Ero s onoga svijeta.
Članovi žirija su bili Marija Milković, Frane Božinović i Ivan (Đani) Vrančić. Pobjednički uštipak imao je maksimalni broj bodova dok su drugo i treće mjesto imali koji bod manje.
1. Mjesto osvojile su Marija i Branimir Turudić ( pehar + 1.000 kn )
2. Mjesto osvojile su Marijana Gutić i Deizi Rebić ( 700 kn + medalje )
3. Mjesto osvojile su Zdravka Plazonić i Boja Režić (400 kn + medalje )
Dok je trajao proces pripreme naših vrijednih natjecatelja zabavljala nas je ''štulerica''.
Još jednom čestitke svim natjecateljima, a posebno dobitnicama
  • Objavljeno u Vijesti

ZVONA DRETELJA

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo ”Sveti Ante” iz Dretelja ove godine proslavilo je 15. godinu za redom tradicionalne organizacije kulturno zabavnog programa pod nazivom ”Zvona Dretelja 2019”.
Kao i dosadašnjih godina manifestacija je započela svetom misom koja se održala u crkvi svete Obitelji u Dretelju.
Nakon svete mise izaslanstvo grada Čapljine, predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem i Koordinacijom Udruga proisteklih iz Domovinskog rate te predsjednicima MZ Dretelj i HKUD ”Sveti Ante” Dretelj položilo je vijence i upalilo svijeće u spomen poginulim braniteljima iz ovog mjesta.
Misno slavlje ovogodišnje manifestacije ”Zvona Dretelja” predvodio je fra Mile Vlašić.
Kulturno umjetnički i zabavni program održao se na sportskom centru u Dretelju, a voditeljica ovogodišnje manifestacije bila je Misijana Brkić-Milinković.
Svim prisutnim na ovogodišnjoj manifestaciji predstavili su se: HKUD ”Sv. Ante” iz Dretelja, HKUD ”Seljačka sloga” iz Trebižata, HKUD ”Didak” iz Gradnića, HKUD ”Napredak” iz Busovače, HKUD ”Sv. Leopold” iz Grabovina, KUD ”Fra Petar Bakula” iz Posušja, HKUD ”Sv. Ante” s Humca, KUU ”Milan Begović” iz Vrlike te Čapljinske mažoretkinje.
Nakon završene manifestacije bila je upriličena i bogata nagradna tombola, a u zabavnom programu kao gosti iznenađenja publiku su zabavljali Marija Previšić, Gabrijela Grmača, Marija Primorac i Gordan Pavlović.
Proslava manifestacije u Dretelju trajala je do kasno u noć.
  • Objavljeno u Kultura
Pretplati se na ovaj RSS feed