×

Greška

[OSYouTube] Alledia framework not found
log in


Petak, 20 Svi 2022

PRVENSTVO DALMACIJE U RAKETNOM MODELARSTVU ZA DJECU I MLADEŽ

21. prvenstvo Dalmacije u raketnom modelarstvu za djecu i mladež održati će se 21.svibnja 2022. u Vrlici, na terenu Vrlika – Ježević (Suhopolje).
Organizator je Hrvatski astronautički i raketni savez dok su suorganizatori ovog natjecanja je Zrakoplovno-tehničko društvo Sinj i Amaterski raketno astronautički klub Dubrava iz Zagreba.
Domaćin natjecanja je osnovna škola Milana Begovića koja će natjecateljima, mentorima i sucima ustupiti školsku dvoranu za noćenje.
Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Grada Vrlike i Turističke zajednice grada Vrlike.
Sudjelovati će 35 natjecatelja. Želimo im sunčano vrijeme i puno uspjeha, a naravno svi zainteresirani mogu vidjeti u Suhopolju kako to izgleda. Program počinje u 9 sati.
  • Objavljeno u Sport

ZA ODRŽAVANJE I RAZVOJ PREDŠKOLSKE DJELATNOSTI VRLICI 154 TISUĆE KUNA

Ugovor o dodjeli financijskih sredstava gradovima Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini jučer je u Zagrebu s državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željkom Josić potpisao gradonačelnik Grada Vrlike Jure Plazonić. Vrlici je Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava gradovima Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini dodijeljeno je 154.000,00 kuna.
Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je i za 2022. godinu Javni poziv gradovima indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti ukupne vrijednosti 6,1 milijun kuna. Financijsku potporu ostvarilo je 25 gradova, a njom je obuhvaćeno 1.108 djece vrtićke dobi. Ove godine, u odnosu na prošlu, dodijeljeno je gotovo dvostruko više sredstava, a dobilo ih je i znatno više gradova iz ukupno 9 županija; Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Karlovačke, Virovitičko-podravske. Ova mjera podrazumijeva osiguravanje financijske potpore iz Državnog proračuna za što veće institucijsko zbrinjavanje djece predškolske dobi u gradovima s potpomognutih područja.
Pojedinim je jedinicama zbog nedostatnog lokalnog proračuna teže iznaći dovoljna sredstva za rad dječjih vrtića, na ovaj se način, putem ove mjere, to gradovima olakšava, istaknula je državna tajnica za demografiju i mlade Želja Josić u uvodnom obraćanju. „Cilj je ove mjere i zadovoljiti potrebe obitelji s djecom rane i predškolske dob te im olakšati usklađivanje privatnog i poslovnog života. Na taj način potičemo mlade obitelji na ostanak u svojoj sredini“ istaknula je državna tajnica Josić. Dosadašnja suradnja jedinica lokalne samouprave i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade pokazala je, dodala je, kako je zajedničko djelovanje usmjereno na demografska pitanja ključ uspjeha u podizanju kvalitete života stanovništva u lokalnim jedinicama. U ime gradova kojima su uručeni ugovori o dodjeli financijskih sredstava prigodno se obratio gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob. U svom govoru, državna tajnica je naglasila kako je u protekle četiri godine na području RH izgrađeno ili obnovljeno 500 vrtića.
Pretplati se na ovaj RSS feed