×

Greška

[OSYouTube] Alledia framework not found
log in

RSS

Gradska uprava

RADNI SASTANAK S OPĆINOM JAJCE

Gradonačelnik Jure Plazonić sa svojim suradnicima primio je dana 01. lipnja 2023. godine predstavnike Općine Jajce iz Bosne i Hercegovine, načelnika Edina Hozana i predsjedavajućeg Josipa Topića. Tema razgovora na sastanku održanom u Gradskoj vijećnici Grada Vrlike bila je prekogranična suradnja između dvije jedinice lokalne samouprave kroz europske fondove. Sastanku su nazočili i predstavnici Rere- Razvojne agencije Splitsko-dalmatinske županije, koja će biti podrška prilikom prijavljivanja projekata. Nakon održanog konstruktivnog sastanka, gosti su posjetili našu utvrdu Prozor, vrličku Česmu te su probali neizostavni vrlički uštipak. Radujemo se nastavku zajedničke suradnje.
  • Objavljeno u Gradska uprava
  • Pročitano: 205 puta
  • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

ZAVRŠNA KONFERENCIJA - ZAŽELI III

Dana 26.05.2023. godine održana je Završna konferencija projekta „Zaželi – faza III čiji je nositelj Grad Vrlika. Zahvaljujući ovom projektu vrijednom 157.483,58 eura (1.186.560,00 kn) financiranog iz Europskog socijalnog fonda, zaposleno je 23 žene te voditelj projekta i koordinator projekta. Tijekom 8 mjeseci zaposlene žene uz svog voditelja i koordinatoricu projekta pružale su potporu i pomoć starijim i nemoćnim sugrađanima.
Grad Vrlika kao nositelj projekta s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Split, Centrom za socijalnu skrb Sinj (Hrvatski zavod za socijalni rad Sinj) te Gradsko društvo Crvenog križa Vrlika priveo je kraju projekt koji je postigao svoj cilj i omogućio pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivoj skupini žena u ruralnom području. Potaknuta je socijalna uključenost i povećana razina kvalitete života krajnjih korisnika. Projekt u ukupnom iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.
“Ovaj projekt je tijekom proteklih 8 mjeseci za našu zajednicu imao veliko značenje. Kroz njega je potaknuto zapošljavanje teže zapošljivih žena, pomoglo se najugroženijim skupinama, potaklo partnerstvo na lokalnoj razini te je grad postao kvalitetnije mjesto za život. Svaka od zaposlenih žena pružila je potporu i podršku za najmanje sedam krajnjih korisnika, kako u gradu Vrlici tako i u pripadajućim naseljima, pri čemu smo uključili 182 korisnika. Pomoć su žene pružale u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju stambenog prostora, brigu o higijeni, socijalnoj integraciji i slično te su svojim radom i aktivnostima poboljšale vlastite prilike, ali i kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Projekt je uspješno priveden kraju uz postignute mnogo brojne rezultate,” naglasio je voditelj projekta fonda Nikola Turudić.
Uz gradonačelnika Vrlike Juru Plazonića, na završnoj konferenciji bili su predstavnici Centra za rehabilitaciju „Fra Ante Sekelez”, ravnateljica GDCK Vrlika Zdravka Plazonić, te načelnik Općine Kijevo Martin Ercegovac
Svoje zadovoljstvo još jednim hvale vrijednim projektom koji je podigao kvalitetu života u gradu i prigradskim naseljima izrazio je i gradonačelnik Jure Plazonić.
Došao je trenutak da završava i ovaj prekrasan projekt iz programa “Zaželi”. To je treći projekt kojeg smo iz tog programa provodili na području našeg grada. Nadamo se da ćemo i budućnosti nastaviti s projektom Zaželi budući da se Grad Vrlika ima namjeru prijaviti i na provedbu IV. faze projekta „Zaželi“.
  • Objavljeno u Gradska uprava
  • Pročitano: 131 puta
  • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

KATASTARSKA IZMJERA K.O. PODOSOJE - RASPORED TERENSKIH IZMJERA

Pozivamo sve nositelje prava na području k.o. Podosoje čije su čestice obuhvaćene terenskom izmjerom prema rasporedu u prilogu na obilježavanje granica zemljišta.
Nositelji prava koji se odazovu ovom pozivu dužni su sa sobom ponijeti osobnu ili drugu identifikacijsku ispravu iz koje je vidljiv osobni identifikacijski broj (OIB).
Molimo Vas da, uz suglasje sa susjedima, uklonite eventualne prepreke na granicama vašeg zemljišta te, po mogućnosti, označite granice zemljišta i prije datuma određenog za obilježavanje.
Ukoliko niste u mogućnosti prisustvovati zakazanom terminu, granice zemljišta je potrebno obilježiti prije termina, a u terminu Vas može zastupati osoba koju za to ovlastite. Osoba koja Vas zastupa mora biti upoznata sa obilježenim međama, te mora imati podatke o osobi ili osobama koje polažu prava na katastarskoj čestici za koju se vrši obilježavanje. U navedenom slučaju potrebna je potpisana punomoć koja ne mora biti ovjerena u javnog bilježnika.
U slučaju vremenskih nepogoda obilježavanje se ne odgađa.
Za dodatne informacije o obilježavanju, molimo da se obratite na tel: 021 277 113 radnim danom u vremenu od 09:00 do 13:00 h.
  • Objavljeno u Gradska uprava
  • Pročitano: 152 puta
  • Poslijednja izmjena dana Petak, 26 Svi 2023 06:05
Pretplati se na ovaj RSS feed