×

Greška

[OSYouTube] Alledia framework not found
log in


Petak, 02 Lipanj 2023

RADNI SASTANAK S OPĆINOM JAJCE

Gradonačelnik Jure Plazonić sa svojim suradnicima primio je dana 01. lipnja 2023. godine predstavnike Općine Jajce iz Bosne i Hercegovine, načelnika Edina Hozana i predsjedavajućeg Josipa Topića. Tema razgovora na sastanku održanom u Gradskoj vijećnici Grada Vrlike bila je prekogranična suradnja između dvije jedinice lokalne samouprave kroz europske fondove. Sastanku su nazočili i predstavnici Rere- Razvojne agencije Splitsko-dalmatinske županije, koja će biti podrška prilikom prijavljivanja projekata. Nakon održanog konstruktivnog sastanka, gosti su posjetili našu utvrdu Prozor, vrličku Česmu te su probali neizostavni vrlički uštipak. Radujemo se nastavku zajedničke suradnje.

U VRLIKU STIŽU ZEMNI OSTACI SV. NIKOLE BISKUPA

S dopuštenjem križevačkog biskupa Milana Stipića u subotu 3. lipnja u Vrliku stižu zemni ostaci sv. Nikole biskupa, čudotvorca i dobročinitelja. Svima će bit na raspolaganju za osobnu molitvu.
Dio je to proslave župnog blagdana grkokatoličke župe Svete Trojice koja se u ovom mjestu obnovila prije tri godine kada je izgrađena spomen-kapelica na mjestu nekadašnje crkve. Grkokatolicima se svake godine na proslavi i liturgiji pridruže i domaći rimokatolici i fratri.
Planiran je dolazak autobusa hodočasnika iz Križevaca, Zagreba i Splita. Sveta liturgija održat će se u subotu 3. lipnja u 11:00 u rimokatoličkoj crkvi Gospe Rožarice.
  • Objavljeno u Kultura
Pretplati se na ovaj RSS feed